вівторок, 31 жовтня 2023 р.

Презентація книги Володимира Прислонського «Борозни життєвого поля»

 


    Сьогодні читальний зал Зіньківської публічної бібліотеки зібрав багато шанувальників поетичного слова  на презентацію нової збірки віршів нашого земляка, поета Володимира Прислонського «Борозни життєвого поля».

Володимира Прислонського більшість з нас знає як автора збірок: «Село – моє  життєве джерело», «Пори року птахами летять», «Побачене. Почуте. Пережите», а ще, як голову ради ветеранів Зіньківської громади, підполковника у відставці, людину котрій не байдужа доля рідного краю та його мешканців.



         І звичайно, всі ми знаємо, що перу поета належить Гімн міста Зіньків,  музику до якого написав Володимир Найда, викладач Зіньківської музичної школи ім.Порфирія Батюка.

Володимир Петрович переймається проблемами ветеранів та людей старшого покоління громади, бере участь у різноманітних громадських та освітньо-культурних заходах, а все, що переживає та відчуває вкладає у поетичні рядки…

Саме про це говорив автор, представляючи нову збірку своїх поезій  «Борозни життєвого поля». Він познайомив присутніх зі своїм життєвим полем, де закарбувалися глибокими борознами радісні та сумні події від народження на мальовничій Шилівській землі до сьогоднішніх днів.

Лірична та щемлива поезія Володимира Прислонського про рідне село та золоту осінню пору дивовижно впліталася в звуки музики від викладачів Зіньківської музичної школи ім.Порфирія Батюка Тетяни Шинкарьової та Володимира Найди.




Рядки поезій «Із совістю звіряй прожиті дні» та «Думки потрібно просівати» нагадали, що всі свої дії у житті людина повинна звіряти з головним суддею – своєю совістю.

Особливі почуття та емоції присутніх викликала присвята ветеранам Другої світової війни та рядки пронизані болем за долю України, захоплення мужністю її вірних синів та доньок у поезіях, присвячених сьогоднішній війні з рашистським окупантом.

Рядками поезій автора мандрували учасники заходу вуличками коханого міста, його прекрасним дитячим парком.

А потім звучали щирі слова краян  в подяку автору за подароване свято зустрічі з поезією, залюбленою у рідний край, його щирих та працьовитих людей.

З виходом нової збірки у своєму відеозверненні автора вітала голова літературно-мистецького об’єднання «Свічадо» Ганна Литовець-Гайдаш, поет Петро Сахно присвятив  колезі по перу свої поетичні рядки, сподівання на подальшу плідну співпрацю висловив Володимир Найда, викладач  Зіньківської музичної школи ім.Порфирія Батюка, подальших творчих злетів та ще не одного написаного вірша побажали  автору збірки Олександр Обора та Микола Ткачик









На завершення зустрічі Володимир Прислонський подарував свою нову збірку бібліотеці та її читачам з щирим побажанням засівати своє життєве поле тільки добірним зерном любові до своєї землі, своєї країни та її прекрасного, волелюбного та незламного народу!



Немає коментарів:

Дописати коментар