середа, 18 жовтня 2023 р.

#хаби_цифрової_освіти #ДіяОсвіта

     Постійні користувачі нашої бібліотеки завжди проявляють цікавість до всього нового. А так як сучасне життя все більше цифровізується, то й людям старшого покоління потрібно вчитися новим навичкам у користуванні сучасними гаджетами – смартфоном, комп’ютером, ноутбуком чи планшетом.

         І тут на допомогу приходять бібліотечні працівники, які щодня допомагають користувачам долати певні труднощі в освоєнні невідомого цифрового контенту.



Сьогодні працівниками Зіньківської публічної бібліотеки було проведено чергове навчанння в Хабі цифрової освіти, яким є наша книгозбірня.

В рамках другого етапу проекту «Розвиток спроможності бібліотек – Хабів цифрової осіти», який здійснюється ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку  ООН в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія», (https://www.undp.org/uk/ukraine/projects/digital-inclusive-accessible-support-digitalisation-public-services-ukraine-dia-support-project), що реалізується за фінансування Швеції та Міністерства цифрової трансформації України, для користувачів було проведено навчання за освітнім серіалом «Базові цифрові навички для людей елегантного віку».

         Перегянувши серіал та пройшовши тестові завдання, учасники заходу навчились правильно шукати інформацію в Інтернеті, перевіряти її, замовляти ліки додому, поповнювати рахунок на телефоні, сплачувати комунальні послуги он-лайн, реєструвати ОСББ та ін. По завершенню тестування кожен з присутніх отримав електронний сертифікат.

Також присутні долучилися до он-лайн опитування щодо користі навчання за домогою освітніх серіалів на платформі «Дія.Цифрова освіта».

      Запрошуємо всіх, хто бажає опанувати чи поглибити свої знання з цифрової грамотності до  #хабу_цифрової_освіти Зіньківська публічна бібліотека за адресою: вул. Соборності, 2.

      Відповідні навчання проводяться #хабами_цифрової_освіти – Артелярщинською, Бірківською, Бобрівницькою, Великопавлівською, Власівською, Дейкалівською, Пірківською, Лютенсько-Будищанською, Першотравневою, Покровською, Проценківською, Ставківською, Тарасівською та Шилівською бібліотеками-філіями.

Немає коментарів:

Дописати коментар