пʼятниця, 26 січня 2024 р.

Трагедія Крут: крізь призму минулого і сучасного.

    29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут, подвиг яких зайняв гідне місце в пантеоні національної слави, став символом патріотизму і жертовності у боротьбі за державну незалежність, прикладом для сучасних захисників України, як успішно боротися проти численного ворога.







    Що ж було під Крутами? Хто були ті «славні, молоді» люди, смерть яких оспівали поети? За що загинули і які обставини привели їх, гімназистів 6, 7, 8 класів і молодих студентів, на Аскольдову могилу у Києві. Що вчинили вони героїчного, достойного того, щоб перший президент самостійної України Михайло Грушевський назвав їх героями?

    Щоб знайти відповіді на ці питання Зіньківська публічна бібліотека провела для своїх користувачів учнів 10 А класу Зіньківського опорного ліцею №1 інформаційний бібліомікс «Трагедія Крут: крізь призму минулого і сучасного».




    Лідія Колоша, завідувач відділу обслуговування, познайомила користувачів із книгами, які є у фонді бібліотеки. Розповіла про відомі й невідомі сторінки бою під Крутами. Наголосила, що світова історія знає багато жертв в ім’я ідеї, але аналогічної Крутам не було.




    Лунали на заході віршовані рядки Павла Тичини, Олександра Олеся, Юрія Клена, нашої землячки Ганни Дениско, пісні українських виконавців, присвячені молодим борцям за волю та незалежність України.

    Учні ліцею : Вероніка Манчинська, Ірина Бондар, Іван Копиця, Анастасія Діхтяренко, Катерина Турчин та Анастасія Столиця висловили свої думки щодо подій під Крутами.





    Бажаючі мали можливість переглянути фільм «Крути.1918».








Немає коментарів:

Дописати коментар