четвер, 18 січня 2024 р.

Єднання в ім’я майбутнього України

 

Єднання в ім’я майбутнього України

(флешмоб до Дня Соборності України та 105 річниці Акту Злуки УНР і ЗУНР)

         В читальний зал публічної бібліотеки  жителів громади Зіньківщини  зібрала історична подія – 105 років Акту Злуки Української Народної Республіки  та  Західноукраїнської Народної Республіки в єдину Україну. Ця дата увійшла до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України.


         Бібліотекарі Лідія Колоша та Лариса Криштопа розпочали захід із історичної довідки про непростий шлях до об’єднання українських земель.

Гортаючи сторінки книг Станіслава Кульчицького «Володимир Винниченко «Бути чесним з собою…», Михайла Грушевського «Ілюстрована історія України», Братів Капранових «Мальована історія незалежності України», «Україна: антологія пам’яток державотворення»,  «Держава і цивілізація в історії України», «Українська революція 1917-1921 років в ілюстраціях», журналу «Країна», газет  «Зоря Полтавщини»,  «Голос України», «Урядовий кур’єр», переглянувши документальні відеоматеріали, учасники заходу поринули в історичні події здійснення однієї з найзаповітніших мрій українців - ідею єдності великої держави України.

  

Ведучі  акцентували увагу присутніх на тому, що Акт Злуки закликає і сьогодні до єдності всіх патріотично налаштованих громадян у боротьбі за майбутнє України та запропонували всім приєднатися до флешмобу «Єднання в ім’я майбутнього України». Був створений «книжковий ланцюг» єдності, який містив книги, що свідчать про історичні події нашої держави від 1917 року і до сьогодення, зокрема, частина видань була присвячена відповідним подіям на Полтавщині - «Українська революція. 1917-1921. Полтавський вимір. Події. Постаті. Документи.», Віктор Ревегук  «Національне відродження Полтавського краю: тернистий шлях до свободи» та «За волю України».





         Цей захід ще раз засвідчив, що  ми й сьогодні, як і 105 років тому, говоримо -  ми за свободу і незалежність нашої держави, і що незалежність і Соборність України залежить від кожного з нас.

В єдності наша незламна сила, тільки разом ми переможемо ворога!



Немає коментарів:

Дописати коментар