вівторок, 16 січня 2024 р.

Бібліорепортаж «Незламний, мужній воїне святий»

 Бібліорепортаж «Незламний, мужній воїне святий»

(до Дня пам’яті захисників Донецького аеропорту (День пам’яті кіборгів)


День пам’яті «кіборгів» 16 січня позначений у новітній історії України як дата вшанування захисників, які тримали оборону Донецького аеропорту від російських окупантів та терористів.

Саме цьому дню був приурочений бібліорепортаж , який пройшов в стінах нашої бібліотеки, де ведучі заходу Рибалка Людмила та Зеленська Валентина розповіли присутнім про цю героїчну оборону, яка стала символом незламності та мужності українських військових. Всі ці дні українські військові, добровольці, медики та волонтери протистояли навалі російських окупаційних військ та проросійським бойовикам, затято відстоюючи малесенький клаптик української землі.


Репортаж про ці події було проведено з використанням літератури, яка  є у фонді нашої бібліотеки. Рядки цих книг пахнуть потом і кров’ю, пилом і димом передової. Про оборону Донецького летовища написано десятки книг, знято сотні документальних матеріалів та художній фільм «Кіборги», а в нашій бібліотеці зібрані спогади оборонців Донецького аеропорту про ті звитяжні зимові дні 2015-го… І сьогодні ми звернулися до книг журналістів, які зібрали розповіді про Героїв-сучасників неоголошеної війни з російським агресором, презентували слухачам роман Сергія Лойка «Аеропорт», написаного на основі реальних подій та книг інших українських письменників, які були представлені на перегляді літератури «Полум’я подвигу в наших серцях».

 


Присутні мали змогу ознайомитися з документальними уривками з фільмів та переглянути відео спогади безпосередніх учасників тих подій, які мужньо пережили пекло та полон. Адже кожен крок нашого національно-визвольного руху скроплений кровю української молоді - цвіту нашої нації.




На жаль, не обійшлося без втрат  серед наших земляків - учасників АТО. Пам’ять героїв, які захищали Донецький аеропорт та мужніх борців за волю України, що віддали своє життя у російсько-українській війні присутні вшанували хвилиною мовчання.


242-денна оборона Донецького аеропорту як одна із героїчних сторінок російсько-української війни слугує беззаперечним доказом того, що українське військо - сильне, безстрашне та незламне. Тоді, у страшних боях, українські захисники виявили стійкість і міць, поруч із якими не встояли навіть залізобетонні споруди.

Учасники заходу  до сліз були вражені безстрашністю та незламністю «кіборгів», котрі показали всьому світу, що боротися за рідну землю потрібно до кінця. Слава героям! Вони навічно залишаться в наших серцях. Пам’ять про них житиме вічно. 

Давайте кожного дня молитися за Україну. Щоб вже нарешті настав мир і спокій, щоб більше не проливалася кров синів і доньок України.

Пишаємося, пам’ятаємо

Немає коментарів:

Дописати коментар