середа, 6 вересня 2023 р.

Гастрономічна подорож « Як смакує Зіньківщина»

                                                     Гастрономічна подорож

                                   « Як смакує Зіньківщина»

       Зіньківщина здавна славиться своєю кухнею, яка створювалася протягом сторіч, багата на традиції та вирізняється різноманітністю страв.

         У день народження нашого міста бібліотекарі Зіньківської ПБ користувачі та гості нашого краю, сім’ї з числа ВПО, а також представники міжнародної організації «INTERSOS», відправилися у гастрономічну подорож « Як смакує Зіньківщина». На жаль, реалії нашого часу такі, що захід ми змушені були провести в укритті, але це не завадило хорошому настрою та приємним емоціям наших гостей.

           Ведуча , бібліотекар Ольга Житник та працівники відділу обслуговування дітей розповіли присутнім про гостинність нашого краю, їжу та її споживання, а також пригостили гостей стравами, якими славиться зіньківська земля.  Тут були і ніжненькі  галушки, і найсмачніші варенички з вишнями і капустою, милувала око запашна козацька каша. А куди ж без пирогів: були тут і печені і жарені, ну і звичайно наше рідне сало.

         А на десерт подавали найкращі налиснички  - які є  історією і традицією нашого народу,а до них – запашний та найкорисніший зіньківський мед. Були тут і вергуни  та запашний узвар.

         Милували око овочі вирощені на щедрій і багатій нашій землі: зелені та цупкі огірочки, червоненькі помідори, смачна картопелька та бурячок, руденька морквина і руда цибулина.

          Поки дорослі спілкувалися та пригощалися смаколиками, маленькі користувачі мали змогу взяти участь в іграх та конкурсах, які підготували для них бібліотекарі відділу обслуговування дітей.

         За розмовами, частуванням час промайнув швидко, прийшла пора прощатися. На закінчення подорожі, всі присутні написали привітання нашому місту у Книзі вітань.


         Сьогодні ми спробували розповісти і пригостити гостей лише маленькою частиною страв, якими славиться наш край. Сподіваємось, що такі зустрічі у день народження нашого міста стануть доброю традицією нашої книгозбірні.

              Тож, з днем народження, наше славне місто! Бажаємо тобі миру, добробуту і процвітання! Ми віримо, що твій 420-й день народження, ми відзначатимемо вже у мирній країні. Зі святом нас усіх!

Немає коментарів:

Дописати коментар