середу, 6 листопада 2019 р.

Гра «Подорож до країни мовознавства»


Гра «Подорож до країни мовознавства»
(до Дня писемності та мови)


Щорічно 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови, запроваджений у 1997 році Указом Президента, в якому говориться: “На підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливості ролі української мови в консолідації суспільства постановляю: “Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця”.
 Саме цій події для учнів Зіньківського ліцею ім. М. Зерова було проведено гру «Подорож до країни мовознавства» (до Дня писемності та мови).

 Цей захід бібліотекарі читального залу  Криштопа Л. та Жук Т. присвятили   її величності українській мові. Вона мелодійна, як пісня солов’я, прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Не можна ходити по рідній землі, не зачаровуючись виплеканою у віках рідною мовою.
 

Вивчати рідну мову, удосконалювати свої знання, збагачувати словниковий запас під час читання і спілкування, досконало володіти нею – обов’язок кожного справжнього українця.

Учні 10 класу проявили глибокі знання рідної мови взявши участь у грі «Подорож до країни мовознавства». За змістовні відповіді учасники заходу отримали солодкі призи.



Немає коментарів:

Дописати коментар