четвер, 14 листопада 2019 р.

Книжкова премія «Еспресо. Вибір читачів 2019»



Книжкова премія «Еспресо. Вибір читачів 2019»

Телеканалом «Еспресо» вже три роки поспіль проводиться голосування за книжкову премію «Еспресо. Вибір читачів 2019», головною відмінністю якої є те, що переможців визначають читачі в бібліотеках України. Голосування проводиться у двох номінаціях - «Література для дітей та підлітків» та « Література для дорослих». Голосування триває з вересня по жовтень.

Цього року на запрошення організаторів премії до вибору кращої української книги приєдналися і користувачі Зіньківської ЦРБ та Зіньківської РБД.
На розсуд користувачів нашої бібліотеки були запропоновані книги українських авторів Івана Андрусяка «Фонетика душі», Гаськи Шиян «За спиною», Олега Криштопи «Братство» (література для дорослих).





І ось голосування завершено, за версією наших користувачів кращою визнано книгу Олега Криштопи «Братство» - документальний роман, побудований на основі матеріалів слідчої справи Україно-Слов’янського (Кирило-Мефодіївського) товариства. У книзі оживають братчики, молоді люди, що несподівано опинилися в руках політичної поліції й по-різному пройшли випробування: вічно роздвоєний у всьому Пантелеймон Куліш, боязкий інтелектуал Микола Костомаров, невільник честі Микола Гулак та іронічний Тарас Шевченко.Тут оживають і герої з потойбіччя: керівник Третього відділу граф Орлов, шеф жандармів Дубельт, київські губернатори Фундуклей та Бібіков, цар Микола І.
       Протоколи голосування відправлено організаторам премії, а ми вдячні всім, хто доєднався до голосування та підтримав українську книгу.
       Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися з цими книгами, відвідавши Зіньківську центральну районну бібліотеку.
       

Немає коментарів:

Дописати коментар