четвер, 14 листопада 2019 р.

Факт – калейдоскоп « Музей – святилище муз»


Факт – калейдоскоп
« Музей – святилище муз»

В холодну пору року, як ніколи, хочеться нових вражень та емоцій.  І навіть якщо за вікном накрапає дощик, пропонуємо все ж не сидіти вдома, а вирушити на екскурсію до музею, щоб відкрити двері в дивовижний світ повний загадок і знахідок.

            На черговому засіданні клубу « У світі прекрасного», перша частина якого пройшла в читальному залі районної бібліотеки, а друга – в районному історичному музеї, бібліотекар Ольга Бєдоєва та директор музею Віктор Литус, спробували довести користувачам бібліотеки, учням опорного закладу ЗСШ №1 міста, що музей – це не нудно, музей це - круто.
 

            Учасники здійснили віртуальну екскурсію по незвичайних музеях України – музею сала, трамвайного талончика, звуку, сну, та інші.

            Запрошена гостя – Ліза Даценко, учениця ліцею ім. М. Зерова, для учасників заходу підготувала цікаву презентацію « Найдивовижніші музеї світу».

            А далі захід продовжився в краєзнавчому музеї, де його директор Віктор Литус  провів екскурсію, під час якої розповів відвідувачам проте, як жили люди в давнину, який одяг носили, якими знаряддями праці користувалися, як змінювалося наше місто протягом своєї понад 400 річної історії.
            Ми сподіваємося, що музеї будуть розвиватися і поповнюватимуться новими експонатами, адже до них ходять люди, які вірять, що саме тут знаходиться невидима золота нитка, якою життя вишиває час.

Немає коментарів:

Дописати коментар