середу, 27 лютого 2019 р.

Подарунок рідному місту



    Днями зал засідань міської ради зустрічав незвичних гостей – поетів-аматорів Зіньківщини, учнів опорного закладу «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ст. №1», користувачів районної бібліотеки для дорослих, поціновувачів поетичного слова.
А зібралися всі вони на презентацію поетичної збірки «Звеличимо Зіньків прадавній», присвячену 415-й річниці заснування м.Зіньків, яка нещодавно вийшла з друку.

Ініціатором випуску збірки був міський голова Сергій Максименко, який на одному із заходів у районній бібліотеці, мав можливість долучитися до творчого доробку зіньківських майстрів пера.
Бібліотекарі районної бібліотеки спільно з головою літературно-мистецького об’єднання Зіньківщини «Свічадо» Ганною Литовець-Гайдаш провели роботу по збору та редагуванню поетичних творів місцевих авторів і омріяне видання побачило світ.
В ній представлена творчість 25 авторів-краян, майстрів слова - Івана Цюпи, Тихона Лиманського (Росіна), Ольги Кондратенко, Василя Москвича, Валентини Ангелової, Володимира Баско, Георгія Даценка, Світлани Дорошенко, Олександра Друмова, Ірини Жук, Наталі Калатури, Григорія Крутька, Майї Ландик, Ганни Литовець-Гайдаш, Ніни Немченко, Лідії Педорченко, Володимира Прислонського, Вікторії Рак, Петра Сахна, Людмили Скляренко, Анатолія Степ, Інни Харченко, Валентини Хорошун, Анни Шпіки, Ганни Яремко-Запорожець.

До всіх присутніх на заході з вітальним словом звернувся міський голова, подякувавши як самим авторам, так і упорядникам збірки, за творчий неспокій, любов до рідного краю та намагання зберегти і звеличити славу нашого чудового старовинного містечка.

        Ведучі заходу директор Зіньківської ЦБС Наталя Тоцька та завідуюча відділом обслуговування ЦРБ Лідія Колоша знайомили присутніх з творчістю авторів-краян, чиї твори ввійшли до збірки.

Уривок із поеми  Тихона Лиманського «Казка про Зіньків, схожа на бувальщину» та вірш нашої землячки із с.Бобрівник Ольги Кондратенко «Краплина золота» читали учениці 8-А класу опорного закладу  «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ст. №1» Дулич Руслана та Кривобік Марина.
 


         Окрасою заходу стала пісня «Хвилі Ташані» у виконанні Ірини Горобець, викладача музичної школи міста, на слова Тихона Лиманського, музику до якої написав викладач Зіньківської дитячої музичної школи Олександр  Храпач.

        В авторському виконанні у залі лунали вірші   Олександра Друмова, Наталі Калатури, Григорія Крутька, Ганни Литовець-Гайдаш, Володимира Прислонського, Петра Сахна, Інни Харченко, Валентини Хорошун, Анни Шпіки. До речі, Аня є наймолодшим автором поезій, які увійшли до збірки, вона навчається у Зіньківській ЗСШ І-ІІІ ст. №2.
 

 

 

 
 

З почуттям гордості за малу Батьківщину слухали присутні гімн Зінькова, авторами якого є поет Володимир Прислонський та викладач Зіньківської дитячої музичної школи Володимир Найда, аплодували Олександру Друмову за авторську пісню  «Маленька зірка з назвою Зіньків».

Весь захід супроводжувався світлинами знаного майстра своєї справи Василя Чепіля та аматорським відео зіньківчан, які закохані у своє місто. А представив всю красу Зінькова від весняних квіткових барв до погляду на Зіньків з висоти пташиного польоту, вдало поєднавши світлини з відео, бібліотекар Інтернет-пункту ЦРБ Віталій Крохмаль.
Слова щирої подяки за плідну співпрацю  поетів-аматорів, Зіньківської міської ради та закладів культури, зокрема районної бібліотеки, у збереженні духовних скарбів нашого краю висловила у своєму виступі начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту райдержадміністрації Людмила Кімлик-Яроха.

     Наталя Тоцька, директор Зіньківської ЦБС,  на завершення заходу подякувала Зіньківській міській раді та міському голові Сергію Максименку за увагу до культурної спадщини нашого краю,  за подаровані книги бібліотекам району. А ще поетам рідного краю за любов до рідного міста, висловлену у поетичних рядках творів, які увійшли до збірочки.  Висловила сподівання, що ця книга стане чудовим подарунком до 415-го дня народження міста для всіх краян та гостей нашого краю.

На завершення презентації кожен автор отримав збірку та щирі оплески всіх присутніх у залі.

Немає коментарів:

Дописати коментар