пʼятницю, 15 лютого 2019 р.

Миттєвості подвигу воїнів – інтернаціоналістів


Вечір – зустріч  «Миттєвості подвигу воїнів – інтернаціоналістів»

(до 30 – річчя виведення військ з Афганістану)




3 кожним роком все далі історія віддаляє нас від вогняних років Афганської війни. Ми завжди пам’ятаємо про тих, кому довелося з обмеженим контингентом військ в республіці Афганістан та інших країнах виконувати інтернаціональний обов’язок.
 Цього року виповнюється 30 років з дня виведення військ з Афганістану і саме цій даті був присвячений вечір-зустріч «Миттєвості подвигу воїнів – інтернаціоналістів», який підготували та провели бібліотекарі читального залу ЦРБ Л. Криштопа та Т. Жук. 

Запрошені гості, учасники Афганської війни - Міщенко Володимир Іванович, Сулим Сергій Володимирович, Лукаш Олександр Володимирович, Губенко Володимир Єгорович, Пилипенко Іван Васильович з хвилюванням ділилися спогадами про тяжкі випробовування, котрі випали на їхню долю та розповіли учням 10-А, 10-Б класів опорного закладу №1 про дружбу, відвагу, мужність, надійне плече друга, які гартувались в горнилі Афганської війни.  
 
 
 

Про історичні події афганської війни, виховання поваги і пошани до воїнів-інтернаціоналістів, честь, мужність, відвагу військових України, які зараз,  вірні присязі та українському народу, стоять на сторожі українського суверенітету, наголосив у своєму виступі виконуючий обов’язки військового комісара - капітан Фесенко Юрій Іванович.   

З вітанням та зі словами подяки, воїнам-афганцям, героям воєн і локальних конфліктів в інших державах, які є  прикладом мужності і відваги, зразком людини, для якої «обов’язок» - це не просто слова – виступила директор ЦБС Тоцька  Н.В.  

         Музичне оформлення вечора було підготовлене викладачем Зіньківської музичної школи В.А.Найдою та учнем музичної школи Ярошем Іваном.  
 

До уваги учасників вечора була представлена розгорнута книжкова виставка «Афганськими дорогами». 
 

Поет – аматор Зіньківщини, голова районної ради ветеранів, підполковник запасу Володимир Прислонський, присвятив подіям Афганської війни вірш «Афганістан, Афганістан…».
Гостями заходу були також секретар міської ради Чикало В. М., заступник військового комісара Влох С.М., голова міської ради ветеранів Мурадян С.С.
Вечір проведено за участі та сприяння начальника управління соціального захисту населення Зіньківської РДА Півня В.І.
На згадку про зустріч, воїни-афганці подарували районній бібліотеці книги.



Немає коментарів:

Дописати коментар