пʼятницю, 1 березня 2024 р.

Пісня буде поміж нас

 Спасибі , друже, за любов жагучу

До рідної Вкраїнської землі,

Повік твою «Червону руту»

Співати будуть солов’ї.

    

Україна завжди була багата талановитими музикантами і поетами. Її краса, народна мудрість і багата історія завжди надихали творчих людей на створення шедеврів.

Одним з незабутніх геніїв пісенно-поетичного мистецтва в Україні був Володимир Івасюк, якому 4 березня мало виповнитися 75 років. Володимир Івасюк - геніальний український співак та композитор, відомий на весь світ, один із основоположників української естрадної музики.

         В актовому залі  Зіньківського центру соціальних послуг для пенсіонерів - членів бібліотечного клубу «Леді Позитив» спільно з працівниками відділення соціальної роботи був проведений мистецький салон «Пісня буде поміж нас», присвячений творчості Володимира Івасюка.


         Ведуча – бібліотекар Валентина Зеленська розповіла, що постать В.Івасюка, його життєвий шлях незвичайні. Його творчість стала символом відродження української нації, провісником майбутніх змін, що привели до вистражданої незалежності. Він залишив нам у спадок понад 100 пісень і кілька десятків інструментальних творів, музику до кількох вистав, які він відмовлявся писати російською мовою.


         На заході звучали чарівні пісні композитора: «Колискова», «Відлітали журавлі», «Червона рута», «Водограй», «Пісня буде поміж нас», «Я піду в далекі гори» та інші, учасники переглянули відеосюжет «Кремль вбив Івасюка, але українську пісню він вбити не зможе».    


        Гості мистецького салону заспівали пісню В. Івасюка «Червона рута», яка  переживає нову хвилю популярності і стала трендом в соціальних мережах.



      До уваги присутніх була представлений перегляд літератури «Орфей собору нації».

    Володимир Івасюк – це ціла епоха в нашій пісенній культурі. У ньому бриніла наша Україна: в душі, в долі, в неповторному таланті. Його пісня – то його молитва, то джерело любові – припадаймо до нього, наповнюймо його цілющою водою свої серця…

Немає коментарів:

Дописати коментар