пʼятницю, 6 травня 2022 р.

Виставка однієї книги «Війна і міф. Невідома Друга світова»

 

   Сьогодні вкраїнську землю шматує лютий ненависний звір, жителів наших сіл, маленьких містечок та великих обласних центрів вбивають, катують та гвалтують, примушують до вимушеної евакуації у депресивні райони росії, принижують людську гідність українців у фільтраційних таборах, грабують та мародерять.

         Ці нелюдські злочини над мирним народом України здійснюють не фашисти, яких ми зазвичай вважали найбільшим злом у нашій нещодавній історії - цю війну, цю бійню та небачені страждання цивільних громадян розв’язала країна, яка завжди виставляла себе чи не єдиним переможцем над нацизмом у Європі. І це не перший і не останній міф навязаний спочатку СРСР, а потім його правонаступником – росією, не одному поколінню не лише своїх громадян, а й усьому світові щодо перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні.

         У сьогоднішній війні проти України агресор теж не гребує використанням міфів, фейків та перекручуванням фактів у виправдання своїх загарбницьких дій.

Щоб краще розуміти всю підступність ворога і його брудні методи ведення війни пропонуємо вашій увазі книгу «Війна і міф. Невідома Друга світова» Українського інституту національної пам’яті, в якій зібрано 50 міфів про Другу Світову війну, які розвінчує колектив 15 авторів-істориків, робота яких грунтується на довготривалих дослідженнях та опрацюванні розсекречених документів.

За словами одного з авторів книги Володимира Вятровича «Міфи про війну колишню стали зброєю у війні теперішній…».

Тож  перегорніть сторінки цього видання, яке проілюстровано численними документальними фото, щоб зробити власну оцінку минулого заради перемоги в майбутньому. Книга чекає вас на абонементі Зіньківської публічної бібліотеки!








Немає коментарів:

Дописати коментар