четвер, 30 листопада 2017 р.

Зірки не падають із неба, ідуть зірки у небеса…

БІБЛІОТЕРАПЕВТИЧНА ГОДИНА
                        « Зірки не падають із неба, ідуть зірки у небеса…»
            У піднебесся мелодія вилась,
            Голос немов найчистіша сльоза,
            Прямо із серця пісня та вилась…
            Вилилась з серця і розтеклась.
            Щемом солодким, терпким, розтривоженим…
            Голос бринить – передзвін кришталевий.
            Струни найтонші торкнути воліє,
            Пісня ворожить птахою лине,
            Голос той серце навпіл розтинає,
            Хто ще, Назаре, отак заспіває?..
Чорнобривець із Карпат, лелека з України, Буковинський соловей – все це про народного артиста Назарія Яремчука, З голосу якого у світі пізнавали і любили Україну. Неповторний, проникливий, своєрідний, вишитий українською інтонацією голос Назарія Яремчука, чистий і прозорий, як джерельна вода, зачаровує людей.

            30 листопада день народження українського артиста і в цей день працівники центральної районної бібліотеки м. Зінькова провели для пенсіонерів територіального центру та користувачів бібліотеки бібліотерапевтичну годину « Зірки не падають із неба, зірки ідуть у небеса…» , присвячену Назарію – людині унікального таланту, народному улюбленцеві, справжньому сину України, котрий стояв біля витоків сучасної української пісні.


            Незважаючи на те, що Назарій пішов з життя, його творчість викликає інтерес у прихильників українського мистецтва. Ведучі масового заходу бібліотекарі Валентина Зеленська та Ольга Бєдоєва  провели гостей бібліотеки стежками життєвого та творчого шляху співака, розповіли про вклад цієї людини в розвиток культури нашої держави. 

На заході у барвисте намисто вплелись відео кліпи пісень, відеоряд з концертів Назарія Яремчука, спогади родичів та знайомих співака. Такі пісні як « Червона рута», « Стожари»,  « Водограй», « Родина», які вперше виконав Назарій, і досі залишаються найвідомішими – візитною карткою української пісні в світі.  Бібліотерапевтична година стала виявом глибокої шани і вдячності Великому артисту і прекрасній людині. Вона знайшла палкий відгук у серці кожного присутнього.

Немає коментарів:

Дописати коментар