середу, 6 вересня 2017 р.

« Тобі, мій Зінькове, присвячую…»

ДНЮ МІСТА ТА ВИЗВОЛЕННЮ ЗІНЬКІВЩИНИ ВІД
         ФАШИСТСЬКИХ ОКУПАНТІВ ПРИСВЯЧЕНО.

                            Літературна кав’ярня

         « Тобі, мій Зінькове, присвячую…»


Зіньківщина – край нашого дитинства, юності та неповторна та навіки рідна земля, куди повертаються, як на прощу, до рідних осель ті, хто закинутий долею за тридев’ять земель і щоденно несуть свої земні турботи ті, кому судилося тут жити. Звідси пролягли  у світ дороги таких знаних майстрів слова як Олекса Мусієнко, Микола Зеров, Михайло Орест, брати Тютюнники. Тут розквітнув талант гумориста Павла Сердюка, поетеси Ольга Кондратенко, літературознавця Якова Майс тренка.
 

          Вже стало доброю традицією запрошувати на гостину до бібліотеки місцевих поетів і музикантів. І 6 вересня   до читального залу районної бібліотеки для дорослих, у літературну кав’ярню на поетичний вернісаж              « Тобі, мій Зінькове присвячую…», прийшли поціновувачі поезії, щоб зустрітися з творчими, щирими, відкритими  до спілкування людьми – поетесою Ганною Литовець – Гайдаш, поетом Володимиром Прислонським – автором слів  гімну міста Зіньків, поетом Петром Сахном – автором слів гімну Зіньківщини та викладачем дитячої музичної школи, автором музики до гімну Зінькова Володимиром Найдою.
 
 


         Користувачі бібліотеки, учні регіонального Центру професійної освіти міста мали змогу ознайомитися з творчістю поетів, прослухати поезію присвячену Дню міста, поспілкуватися з цими талановитими людьми. Протягом вечора звучали українські пісні у виконанні музиканта Володимира Найди.


         На поетичний вернісаж, присвячений Дню міста, завітали міський голова Сергій Максименко та секретар міської ради  Володимир Чикало. Міський голова привітав присутніх зі святом, побажав всього найкращого, висловив сподівання, що підростаюче покоління буде продовжувати справу відродження свого міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар