вівторок, 22 серпня 2023 р.

Книжкова виставка-свято «Від проголошення незалежності – до нової України»

 

Книжкова виставка-свято

«Від проголошення незалежності – до нової України»



24 серпня в Україні відзначається День Незалежності – щорічне державне свято. Саме цього дня 1991 року Україну було проголошено незалежною, демократичною державою.

Символом суверенітету нашої держави стає синьо-жовтий прапор, день народження якого ми щорічно відзначаємо 23 серпня.


У всі часи, в усіх країнах, державний прапор був і залишається однією з найвищих і найбільш шанованих святинь. Він є втіленням національної єдності, честі та гідності, історії та сьогодення. Під цим знаменом наш народ ішов до проголошення самостійної України. Державний прапор є одним з основних символів нашої держави, її гордістю. Він об’єднує український народ. З цим символом України в серці наші бійці мужньо обороняють українську землю від російського агресора. Сьогодні завдання кожного з нас – зберегти цей символ у своєму серці.

День Незалежності України та День Державного Прапора – це такі свята, які в історію України вписав кожен українець своєю боротьбою, чесною працею чи тихою молитвою.

Це є вираженням історичного прагнення нашого народу до свободи, умовою втілення його бажання бути справжніми господарями на власній землі.

   З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України, в читальному залі Зіньківської публічної бібліотеки оформлено книжкову виставку-свято «Від проголошення незалежності – до нової України», де представлена література про шлях нашої держави до самостійності, від давнини до сьогодення, про видатних особистостей, які зробили свій внесок у цей процес.

Користувачі зможуть ознайомитися з книгами, які присвячені історичним фактам створення незалежної України, з національною символікою нашої держави.

     


Сьогодні, пам’ятаючи, що нам дала українська земля, пам’ятаючи героїв, які віддали та віддають за неї своє життя ми повинні рухатись вперед – до процвітання та створення могутньої європейської держави!

Усі випробування які ми проживаємо, загартовують український дух, виховують в кожному повагу до своєї Батьківщини, до її Прапора та Незалежності.

Довгоочікуваної перемоги Нам! Нехай невичерпним буде джерело віри, надії й любові до України! Нехай Мир і злагода панують у Нашому спільному домі!

        Слава Україні! Героям слава!


Немає коментарів:

Дописати коментар