четвер, 25 жовтня 2018 р.

Нарада бібліотечних працівників ЦБС



Українське суспільство сьогодні переживає комплексні зміни, пов’язані з реформою децентралізації, які є закономірними, необхідними, незворотними. Протягом останніх років в Україні розпочався та триває процес утворення об’єднаних територіальних громад. Сьогодні Зіньківський район стоїть на порозі важливих змін – в кінці поточного року відбудуться вибори по утворенню Опішнянської об’єднаної територіальної громади.

Про «Вплив децентралізації влади на розвиток бібліотек Полтавщини» ішлося на черговій нараді бібліотечних працівників району, адже нас хвилює існування самих бібліотек з утворенням ОТГ, подальша праця бібліотекарів. 

На цих важливих питаннях зупинилися директор ЦБС Наталя Тоцька та зав методично-бібліографічним відділом Зінаїда Максименко. 

У ЗМІ та соціальних мережах висвітлено багато як позитивних, так і негативних сторін, що стосуються публічних бібліотек в ОТГ. 

Бібліотекар Малобудищанської бібліотеки-філії Людмила Міщанин інформувала присутніх про візит до Шишацької об’єднаної територіальної громади.

На нараді також були відмічені зауваження експертно-діагностичного обстеження бібліотек системи, яке відбулося на початку жовтня, підведені підсумки по формуванню та організації фондів ЦБС за 9 місяців (заввідділом комплектування і обробки літератури Віра Твердохліб), проведено анкетування по використанню книг у бібліотеках системи, виданих за державними та місцевими програмами.

Про участь в роботі обласної науково-практичної конференції «80 років у колі друзів» (до 80-річного ювілею Полтавської обласної бібліотеки для дітей імені Панаса Мирного), яка відбулася 16-18 жовтня, інформувала в.о. директора Зіньківської РДБ Лариса Верьовка.

Немає коментарів:

Дописати коментар