четвер, 27 квітня 2017 р.

«Танцю, до тебе прагне серце і душа…»

«Танцю, до тебе прагне серце і душа…»(Вернісаж  вальсу)

Це бал! І знову квітне скрипка,несеться в вирі чарувань.
За золоту п’янку портьєру сховався наш чарівний вальс.
      Зів’ється крилами аж в небо, у вирі дива й суєти-моя душа..
 Чарівні ноти наче пісня,душі наповнять ніжний бал     
І не помічу, що у фраці, зі мною танцював сам Вальс…

          Вальс – чарівний і вічно молодий танець. Вальси…Їх співають, танцюють,грають.
Вже понад три століття він користується великою популярністю і не старіє. Щось є в цьому танці таке незвичне,що підкоряє людей різних епох і національностей, способу життя і віку.
Вальс…Це одна з тих коштовностей нашої душі, при зустрічі з яким відбувається впізнання нас щирих і справжніх.
29 квітня відзначається Міжнародний день танцю І напередодні цього свята в центральній районній бібліотеці відбувся вернісаж вальсу «Танцю, до тебе прагне серце і душа…».На масовий захід були запрошені  пенсіонери територіального центру та користувачі бібліотеки м.Зінькова.



Ведучі: бібліотекар Зеленська В. та Бєдоєва О. розповіли присутнім про історію виникнення та сьогодення прекрасного романтичного вальсу. Поринувши у світ вальсу, гості дізналися про традиції Віденського балу  та його красу, .З великим задоволенням вони прослухали музику геніальних композиторів  «королів вальсу» Й.Штрауса, Ф.Шопена, Моцарта,Ф.Шуберта, М.Лисенка, П.Майбороди   та ін. Вишукані мелодії  сповнювали саме повітря якимсь піднесеним, душевним трепетом і краса вальсу  полонила серця наших гостей. Сум, веселощі, захоплення, роздуми-все виразив цей танець. Присутні масового заходу переглянули відеоролики про вальс.

Немає коментарів:

Дописати коментар