четвер, 22 жовтня 2015 р.

Вечір – діалог «Жити за законами держави»


В Зіньківській центральній районній бібліотеці пройшов  вечір – діалог «Жити за законами держави» між членами  клубу «Феміда» та провідним спеціалістом районного управління юстиції  Анною Жмурко. Говорили про окремі  статті Закону України «Про місцеві вибори», які стосуються молоді  віком 18 років, про виборче право громадянина України, про порядок голосування на виборчих дільницях, про відповідальність за порушення законодавства про місцеві вибори. 

Члени клубу «Феміда» дізналися,  де в Інтернеті  та на сторінках періодичних видань можна знайти інформацію про кандидатів у депутати до Зіньківської міської ради, Зіньківської районної ради, Полтавської обласної ради, на посади Зіньківського міського голови та голів сільських та селищної рад.
Хоменко Яна, Рибальченко Інна, Васильченко Вадим, Капустюк Олег, Цветкова Оксана, Бойко Юля та Оксьом Наташа побували у  ролі учасників виборчого процесу та розглянули різноманітні правові ситуації. Їх відповіді прокоментувала і доповнила Анна Жмурко та відзначила активність, вміння вести діалог та формувати свої  відповіді. 


Грали в гру «Ерудит»,яку проведила Лідія Колоша, завідуюча відділом обслуговування ЦРБ. 

Кожен учасник цього заходу переглянув  книжкову виставку – рекламу «Вибори  - 2015: прозорість у рамках закону» та викладку правової літератури «Правознавцю». 


Висловлюємо щиру подяку районному управлінню юстиції за допомогу в проведенні занять клубу «Феміда», а  також за підтримку і розуміння заступнику директора з виховної роботи  Зіньківської спеціалізованої школи №2 Ольховій Юлії Юріївні та вчителю історії та права Чикалу Володимиру Михайловичу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар