понеділок, 1 вересня 2014 р.

Урок мужності «Україна – єдина країна»


         Рідний край, рідна земля, Батьківщина, Україна… Які це прості і разом із тим прекрасні і святі для нас слова. Велика і священна любов до Батьківщини жила, живе і житиме в усіх чесних і щирих серцях її кращих синів і дочок. Приклади мужності і звитяги, національної гордості, любові до рідного краю виявлені нинішніми захисниками. Під таким девізом 1 вересня у Зіньківській центральній районній бібліотеці пройшов урок мужності «України – єдина країна» з учнями 11-x класів  Зіньківської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №1. Цей рік найтяжчий для України за роки незалежності. У боротьбі за краще європейське майбутнє наш народ зустрівся з агресією Російської Федерації. Увага всіх жителів країни прикута зараз до зони АТО та Криму. Про небайдужих зіньківчан-волонтерів, які докладають чимало зусиль для розміщення біженців з гарячих точок країни в нашому районі, серед яких зокрема Алла Свериденко, розповіли учням Лариса Криштопа та Тетяна Жук.  


        В районі діє також координаційний штаб з тимчасового розміщення біженців . Перед учнями виступила секретар районного координаційного штабу з тимчасового розміщення громадян України Наталія Фенько, яка  розповіла про переселенців, що проживають у нас на Зіньківщині, їхні проблеми та шляхи їх  вирішення. 
  
       Анатолій  Радченко,  отаман Зіньківського козацького куреня,  поділився  на зустрічі враженнями  про поїздку на схід нашої країни, розповів про зустріч із земляками в зоні АТО, про їхню  мужність, героїзм і відвагу, з якими вони самовіддано виконують свій патріотичний обов’язок

    Також під час уроку мужності  майбутні випускники взяли участь у проведенні  бліц-інформації  «Україна – моя країна».

 Традиційно на завершення зустрічі всі учасники дійства виконали  гімн України .


Немає коментарів:

Дописати коментар