четвер, 18 квітня 2019 р.

Духовні святині одвіку й донині


Духовні святині одвіку й донині

Святили храм громадою всією
Святили душі, втомлені життям.
І кожен йшов із ношею своєю,
Із совістю своєю в божий храм.

Храми, церкви, собори… Якими ми звикли їх бачити? У більшості випадків це класичні споруди. Одні вражають своєю пишністю, яскравими фарбами і майстерними фресками, інші ж відрізняються стриманістю і скромністю. Але є особливі, неповторні у різних куточках нашої України, ті, які захоплюють своєю незвичністю і унікальністю. Багато з них занесені до списків світової спадщини ЮНЕСКО.
            В читальному залі центральної районної бібліотеки для членів клубу « Пані Позитив» та користувачів бібліотеки був проведений історико – культурний екскурс  храмами України « Духовні святині одвіку й донині».
 

            Разом з бібліотекарями Валентиною Зеленською та Ольгою Бєдоєвою гості відвідали найбільш дивовижні храми України і побачити, що не тільки у великих містах, але й в глибині нашої країни знаходяться справжні шедеври, з приголомшливою красою святині, з чудотворними іконами, цілющими святими джерелами – Києво – Печерська, Почаївська та Святогірська лаври, монастирі Києва, Чернігова, Житомира, Харкова, Дніпра, Полтави та ін...
 

            До уваги присутніх була запропонована книжкова виставка « Православні святині України». Ми пишаємося нашими храмами. Україна незвичайна!

Немає коментарів:

Дописати коментар