пʼятницю, 18 жовтня 2019 р.

Інтерактивна виставка «У променях заходу сонця»


Інтерактивна виставка
«У променях заходу сонця»

 

 


З 20 вересня  в бібліотеці діє інтерактивна виставка «У променях заходу сонця».
«Інтерактивна виставка (від англійського «той, що взаємодіє») – виставка, яка містить інтерактивні експонати  і основною метою, якої є залучення користувачів до обговорення, поповнення  експозиції», - розповіли  на заході, що нещодавно  відбувся у стінах бібліотеки, бібліотекарі Криштопа Лариса та Жук Тетяна.   

Кожен відвідувач бібліотеки мав змогу доповнити експозицію своїми виробами, висловити свої побажання та почуття до неперевершеного таланту автора.     
 
 


Найукраїніша Україна, найавтентичніша – із давнини до сьогодення все це можна відчути на цій виставці, де представлено більше 30 вишитих картин талановитої майстрині, нашої землячки Лариси Кушніренко. Літні і зимові композиції, картини побутового характеру, народознавчого. Серед них: «Пісня ангелів», «Материнська любов», «Оберіг достатку», «Нічне місто», «Моє маленьке сонечко», «Чайна фантазія» та інші…
Відчути та відродити на основі генетичної пам’яті вишивку,  пережити неймовірну радість від причетності по відродженню творчого внеску від давнини до сьогодення – все це надихнуло майстриню на створення таких шедеврів, які викликають у нас захоплення і гордість. Гордість від того, що прекрасне не лише в експонатах Паризького Лувру, Галереях Уффіціи у Флоренції, Музею Метрополітен у Нью-Йорку та Музею Прадо в Мадриді.…, а тут, з нами, поруч….
Талановита майстриня Кушніренко Лариса поділилася з учасниками заходу секретами майстерності вишивки та тим, хто, і які події надихнули її  на розвиток творчого потенціалу.
 

  
 Також кожен відвідувач мав змогу долучитися до експозиції. Свою творчість продемонстрували  майстриня «алмазної вишивки» - Людмила Копиця,  вишивку картин бісером -  Кузьмич Наташа. Також учасники заходу переглянули класичну українську вишивку хрестиком Литовець Ганни.
Ця виставка надихнула нашого постійного  користувача, учасника бібліотечних заходів, поета-аматора Володимира Прислонського на написання вірша «Всіх закликаю зазирнути в казку». 
   

Однією з перших, у кого виставка Лариси Кушніренко викликала захоплення, була місцева аматорка поетичного слова, наша користувачка Лідія Педорченко. То ж саме її поетичними рядками хочеться висловити подяку  талановитому автору шедеврів української вишивки Ларисі Кушніренко:

В читальному залі, у бібліотеці,
Люблю я бувати тут часто, до речі,
Так вразила виставка, хрестиком шита,
Картини там різні й роботам цим – жити.
Ну як же цю справу любити їй треба,
Щоб так вишивати ікони, і небо,
Портрети чудові – шедеври це, люди,
Ця виставка довго ще в пам’яті буде.
Цієї майстрині, на жаль, я не знаю
Та вражена нею була я до краю,
Спасибі, Ларисо, за Ваші картини,
Нехай же далеко за Вас слава лине…
А ще побажаємо майстрині творчих здобутків, наснаги, процвітання, успіхів. Бажаємо, щоб її виставки картин були продемонстровані у самих відомих галереях, музеях світу, а головне в Міжнародному музеї української вишивки в місті Києві.
А ми будемо гордитися тим, що такий талант викохала зіньківська земля. Щастя і розквіту на многії літа!
Запрошуємо жителів та гостей міста завітати до читального залу бібліотеки та  переглянути новинки літератури по даній тематиці, які є в нашій книгозбірні та продовжити знайомство з  інтерактивною виставкою , яка буде діяти до 30 жовтня 2019 року.
 



Немає коментарів:

Дописати коментар